286
talenten
geplaatst

Veelgestelde vragen

VOOR WERKGEVERS

Welke talenten staan er op deze website?

Op deze website staan werkzoekende Talenten met en zonder uitkering. Zij popelen om (weer) aan de slag te kunnen in werk en zijn ook in staat om te werken! Deelname is voor de Talenten vrijwillig en kosteloos.

Ik ben op zoek naar personeel maar heb hier geen geschikt Talent kunnen vinden?

Nog niet alle werkzoekende Talenten uit de regio staan op deze website. Heeft u een vacature en kunt u op Talent uit Midden-Brabant geen geschikte kandidaat vinden? In de regio Midden-Brabant kunt u dan via het WerkgeversServicepunt Midden-Brabant (www.wspmiddenbrabant.nl) uw vacature aanmelden of met een adviseur of werkmakelaar in gesprek gaan om een geschikte Talent (of Talenten) te vinden.

Wat houdt de Banenafspraak  in?

Het doel van de Banenafspraak is om meer mensen met een beperking aan de slag te krijgen bij werkgevers. Op Talent uit Midden-Brabant vindt u ook Talenten die onder de Banenafspraak vallen. Als het werkgevers in Nederland niet lukt om het afgesproken aantal banen te creëren, kan de Quotumwet in werking treden. Deze wet verplicht werkgevers met 25 werknemers of meer om een aantal mensen met een beperking in dienst te nemen of anders een boete te betalen.

Zijn er kosten verbonden aan deze dienstverlening?

Nee, deze dienstverlening is gratis voor zowel werkgevers als voor de Talenten. De kosten worden betaald door gemeenten en UWV in de arbeidsmarktregio Midden Brabant. Er is sprake van een win-win situatie als u een nieuwe medewerker heeft gevonden en het Talent een baan!

Waarom kunnen we - als werkgever - niet direct zelf contact opnemen met het Talent?

Voor deze werkwijze is gekozen vanwege de privacy van  de Talenten. De website is immers laagdrempelig en vrij toegankelijk voor iedereen.

Lever ik als werkgever hiermee een bijdrage aan Maatschappelijk Verantwoord Ondernemen?

Ja, dat doet u! Steeds meer werkgevers hebben sociale ambitie en maken daar geen geheim meer van. Door de Talenten op dit platform een kans te geven bij uw bedrijf, geeft u direct handen en voeten aan uw sociale ambities. Zo kunt u bijvoorbeeld ook makkelijk selecteren op Talenten die vallen onder de Banenafspraak.

VOOR TALENTEN

Wat is Talent uit Midden-Brabant?

Het is een website  voor alle werkgevers en uitzendbureaus in de regio Midden-Brabant die op zoek zijn naar een nieuwe werknemer. De website is voor iedereen toegankelijk.

Hoe meld ik mij aan?

Je kunt je aanmelden via de knop ‘aanmelden’  in de menubalk van deze website.

Is het verplicht?

Nee, deelname aan Talent uit Midden-Brabant is vrijwillig en het heeft geen gevolgen voor je uitkering als je niet mee doet!

Zijn er kosten verbonden aan mijn deelname?

Voor jou zijn er geen kosten verbonden  aan je deelname aan Talent uit Midden-Brabant.

Kan mijn profiel of cv tussentijds aangepast worden op Talent uit Midden-Brabant?

Ja, als er tussentijds wijzigingen nodig zijn dan kan dat! Neem contact hierover op met de backoffice medewerker.

Wat gebeurt er als een werkgever interesse in mij heeft?

We nemen dan direct contact met je op! Als je interesse hebt in de vacature maken we verder afspraken met jou, de werkgever of het uitzendbureau en je aanmelder.

Is mijn filmpje door iedereen op internet te vinden?

Nee, je filmpje is alleen op Talent uit Midden-Brabant te zien en is verder niet op internet te vinden. Dat is beveiligd.

Krijg ik het filmpje en foto zelf ook?

Natuurlijk ontvang je je eigen filmpje en foto. Die kun je namelijk heel goed gebruiken als je zelf solliciteert! Je kunt de link mee sturen met je brief en cv of je verwijst naar de website met vermelding van je referentienummer. En je kunt je filmpje op social media zetten. Wanneer je je filmpje zelf verspreidt op het internet, is het fimpje niet meer beveiligd.

Mag dat zomaar een foto of filmpje van mij op Talent uit Midden-Brabant zetten?

Nee, dat mag niet zomaar, jij moet er toestemming voor geven. Bij de aanmelding wordt dit uitgelegd.

Wat moet ik doen als ik (tijdelijk) werk gevonden heb?

Je meldt dit direct per e-mail (info@talentuitmiddenbrabant.nl) of telefoon 06 - 29 65 51 35 want je bent dan (tijdelijk) niet meer beschikbaar. Na afloop van je tijdelijke werk kunnen we je profiel weer opnieuw activeren. Neem hier contact over op.

Wie kan er allemaal bij mijn persoonlijke gegevens via Talent uit Midden-Brabant?

Alleen de beheerder van de website – het team van Talent uit Midden-Brabant – kan bij je persoonlijke gegevens.

Wat moet ik doen als ik vragen heb?

Je kunt Talent uit Midden-Brabant  bereiken van maandag t/m vrijdag  vanaf 10.00 uur op telefoonnummer 06 - 29 65 51 35 of mailen naar info@talentuitmiddenbrabant.nl.

Wist u dat...

Talent uit Midden-Brabant speciaal opgezet is om werkzoekende Talenten uit de regio gratis zichtbaar te maken voor werkgevers en uitzendbureaus in de regio?